Överlägg

Vad gör en Digital Content Designer?

Så, ni undrar kanske vad det är jag ska studera till? Jag höll på att skriva att jag knappt vet själv, men det gör jag ju! I det stora hela har det att göra med allt som kretsar runt i den digitala sfären. Hemsidor, appar, webbdesign, e-handel, kampanjer, grafisk design och ni vet kursen jag studerade på distans i höstas? Social Media Management. Jag har redan fått med mig väldigt mycket från Alexandra Bylund och Social Media Academy, men detta kommer jag kunna stärka ännu mer via utbildningen då jag även här kan bli en Social Media Manager. Dvs, ta hand om företags profiler på sociala kanaler.

Här är ett utdrag från Framtid.se om hur dom sammanfattar rollen

Digital designer / digital content designer / digital media creative arbetar med visuella koncept för digitala kanaler. Som digital designer arbetar du ofta i projektform, med fokus på produktion, grafisk design, animationer och innehåll.

Digital designer kan specialisera sig och arbeta mot till exempel handel med fokus på e-handel. Det kan handla om utformning och utveckling av e-handel, med appar, kampanjsajter, tjänster och butiksmiljöer. Centrala delar i digital designerns arbete består i så fall av varumärkesbyggnad, användbarhet, tjänsteutveckling och för det krävs det djupgående produktionskunskap. 

En digital formgivare med inriktning mot e-handel kan arbeta inom mindre verksamheter eller i stora multinationella företag. Målsättningen är att skapa ett helhetsgrepp om köpupplevelsen, med stort fokus på responsiv och användarvänlig design. 

Oooom jag är taggad? OJA! Detta ska bli så roligt även om jag fortfarande är nervös och det känns som att jag har tagit ett livsavgörande beslut. Men det har jag ju inte! Inte för att jag tror det, men skulle jag känna att detta inte alls är det jag vill eller att det är fel inriktning, så är det aldrig försent att byta. Sånt löser sig. Men det stod mellan denna utbildningen eller en lite smalare utbildning. Jag tänkte såhär – Hellre ta en bredare utbildning som involverar många olika inriktningar, för att sen välja att nischa in sig på en smalare väg. Än att ta en smalare utbildning direkt och missa allt annat man får runt om (vilket för mig hade försvårat målsättningen en aning). Det är roligare att prova på lite av allt, än att inte veta vad jag missar ifall jag hade valt den andra utbildningen.

Min skola (MIN SKOLA?!) säger såhär

Utbildningen lär dig visuell formgivning och kommunikation för att skapa sömlös design och kommunikation i det digitala, vare sig det är rörlig bild, text eller form. Teori varvas med mycket praktiskt lärande både i grupp och individuellt. Fokus ligger på att formge, producera och kommunicera innehåll och budskap genom design i den digitala mediemixen.

Medieinstitutet.se


Så efter examen kan ni anlita mig som följande:

  • Digital Content Designer
  • Webbdesigner
  • Digital Designer
  • Interaktionsdesigner
  • Grafisk designer – mobila plattformar
  • Motiondesigner

Var det här inlägget lärorikt och informativt om rollen som en digital designer? Glöm inte att trycka på det lilla hjärtat i inlägget.

Och vad tycker du om min nya signatur här ovanför? Mer personlig eftersom jag har gjort den själv istället för att använda färdigt typsnitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *