Överlägg

Gammelfarmor i Göteborg

Den äldsta generationen i familjen med den yngsta.

Åh ni kan ju tro att veckan startade på det mysigaste vis. Min farmor, Sammys gammelfarmor, anlände hos oss i lördags för att stanna till i tisdags. Vi har ätit ungersk husmanskost, gått promenader, besökt vårt framtida boende, lekt massvis med Sammy och bara tagit vara på dagarna.


För en vecka sedan fick hon nytt besked

Jag skrev ett inlägg i februari om min farmors cancerbesked, att dom hade hittat en fläck på lungan i samband med att hon bröt revbenet. Under hela våren så har hon gått på behandling, en behandling som har varit mild i jämförelse med strålbehandling. Men som ändå har gjort att hon har mått extremt dåligt och känt sig svag. För tre veckor sedan började hon äntligen få kraften tillbaka i kroppen, och hon gick även på kontroll för att se så cancern har hållit sig borta. För en vecka sedan fick hon besked och det som läkarna hade friskförklarat för henne REDAN I VÅRAS (vilket man inte ens får lov att göra!!), hade inte alls blivit bättre! Snarare tvärtom. Cancern har spridit sig och dom har nu hittat eventuella elakartade tumörer på andra ställen i hennes kropp. Så nu blir det remisser, kontroller och eventuellt behandling på nytt.

Och jag har aldrig sett min farmor må så dåligt som nu. Denna starka individ som har gått igenom så mycket skit sedan barnsben. Det tar aldrig slut. Och jag som då är hennes barnbarn har aldrig sett en av mina största kvinnliga förebilder såhär, det går inte att beskriva. Och det värsta är att jag bor nästan tre timmar ifrån henne, jag hade behövt bo med henne ett tag. Bara stötta och ge närhet. VAD GÖR MAN?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *