Överlägg

Vissa dagar får man bara bestämma sig…

Igår ljög jag. När jag skrev om hur ”skitroligt” det är med ”en tandsprickar-myror-i-byxan-närhetskrävande liten kille”, så kände jag nästan hur jag blev svart om tungan. Men, dom dagar som känns tyngst är oftast dom dagar när sömnbristen hinner ifatt en. När det inte spelar någon roll vad du egentligen gör, för energin finns där knappt och kommer knappt ändå.

Imorse kom jag på mig själv med att jag låg kvar i sängen och låtsades att Niclas inte behövde jobba kl 08, och att han kunde ta hand om Sammy idag. Medan jag bara skulle ligga kvar i sängen och inte vara mamma för en dag. Usch, det känns så hemskt att ens skriva så, men tror nog att alla föräldrar kan relatera till känslan? Jag får dåligt samvete för jag vill ju såklart räcka till, inte bara för Sammys eller Niclas skull, men för min egen.

Jag vet inte riktigt vad som hände under förmiddagen, men någonstans hittade jag en gnutta energi kvar inom mig. Men nu kan jag nog säg att NU ÄR JAG TÖMD. Sammy har haft två febriga kvällar, två vakna nätter, två väldigt ledsna och oroliga dagar och en väldigt trött mamma. Han hade ingen feber alls under dagen idag och trots en dagsvila på 2,5 timme så var han redo att lägga sig vid 16.30? Kanske är sömnbristen ifatt honom också nu. Hans aptit är sämre och han kliar sig något fruktansvärt i munnen och har gjort det i någon vecka nu.

Men jag bestämde mig i alla fall för att idag ska jag inte ligga i soffan och känna mig värdelös. Så efter en envis frukost så packade jag ner honom i vagnen och så gav vi oss ut på en timmes promenad i solen. Han somnade till i ungefär 25 minuter och jag lät honom, även ifall jag gärna vill följa våra ”scheman”. När vi kom hem var det närmare lunch och jag hade förberett för att göra nya portioner åt Sammy. Så idag blev det kokt lax i grädde med morötter, lök, gröna ärtor och pasta. Toppat med dill, persilja, mejram och några droppar citronsaft. Det uppskattade han så det var roligt!

Men tröttheten kom ikapp honom igen och i vanliga fall lägger jag honom 12.30 efter han har haft sin lunch. Så jag gjorde detsamma nu även om han redan hade sovit lite under promenaden, det blev en chansning och han däckade direkt. Sedan sov han i ca 1,5-2 timmar och under tiden han sov så körde jag ett träningspass på 40 minuter via Nike Training Club. Fy… Fan. Snacka om att den lilla energin jag hittade under morgonen skakade för att hålla sig uppe.

Sen då? Hmm.. Jag fotograferade också inför ett nytt samarbete ihop med Twistshake Baby som jag ska släppa imorgon på min Instagram. Det är för en ny produkt som dom lanserade idag, så det ska bli roligt! Det blev även en kvällspromenad ihop med båda killarna, för att sedan gå hem och tillaga lunchlådor till imorgon och fredag.

Så nu sitter jag här med ögon som går i kors och ska nog göra mig i ordning för sängen. Passa på att försöka sova medan Sammy sover, och hoppas på att han är så trött att han låter oss båda sova hela natten. Vissa dagar funkar det att bara bestämma sig. Sen vad det innebär för en själv kan bara du avgöra, men det är värt det. Jag känner mig inte lika värdelös längre och har ändå gjort mitt bästa för att finnas där för mig själv och Sammy.

Godnatt ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *